kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у Велику суботу та свято Благовіщення

content dsc 78847 квітня 2018 року, у Велику суботу, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні соборного духовенства звершив Вечірню з Божественною літургією святителя Василія Великого у Володимирському кафедральному соборі столиці.

 Під час богослужіння читалися паремії зі Старого Завіту, які містять пророцтва про Воскресіння Христа. 

Велика субота присвячена спогаду про перебування Господа Ісуса Христа у гробі і зішестя Його в пекло для спасіння душ померлих, а також підготовці до Великодніх торжеств, які відбуваються в ніч із суботи на неділю. Це останній день перед Пасхою.

Для віруючих це і скорботний, і радісний день: Христос ще лежить у гробі, ще не настало Воскресіння, але все уже сповнене предпасхальною радістю. У зв'язку з цим священнослужителі розпочинали богослужіння у чорному облаченні, але після читання апостола духовенство переоблачилось у білі ризи.

Після закінчення літургії Предстоятель Київського Патріархату благословив хліби й вино та привітав присутніх зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке цього року припало на Велику суботу.

Сьогодні ввечері, о 23-й годині, Патріарх Філарет очолить урочисте Пасхальне богослужіння у Володимирському кафедральному соборі.