kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Паломництво до Чернігова

IMG 68527 грудня 2012 року в день пам’яті великомучениці Катерини і преподобного Меркурія Бригинського, група паломників із Свято-Володимирського кафедрального собору відвідала місто Чернігів. В рамках відзначення престольного свята кафедрального собору великомучениці Катерини вони взяли участь у Божественній літургії, яку очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні єпископату та духовенства Чернігівської єпархії.


Після завершення святкового богослужіння віряни продовжили свою подорож. Відвідали Свято–Троїцький чоловічий монастир, де помолилися біля мощей св. Феодосія Чернігівського та прп. Лаврентія Чернігівського. Відвідали храм св. Параскеви П`ятниці кінець ХІІ ст., храм свв. Михайла і Федора а також Спаський собор, який є пам`яткою до монгольського періоду, кінець ХІ ст.

Завершився паломницький тур, де й розпочався, в кафе драному соборі м. Чернігова, молебнем біля мощей прп. Меркурія Бригинського. Щира молитва лунала далеко за межі храму. Віруючі із задоволенням слухали проповідь настоятеля храму о. Романа, який відкрив багато цікавих сторінок житія преподобного. До Києва паломники повернулися сповнені молитовного натхнення і незабутніх вражень від стародавнього Чернігова.

Лівіцький Михайло,
студент КПБА