kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У Володимирському соборі звершено чин похорону захисника України Вахтанга Барбакадзе

pohoron-voina-26-05-2023-0726 травня 2023 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва було звершено чин похорону захисника України, грузинського добровольця Вахтанга Барбакадзе (1978 року народження), який віддав своє життя у боротьбі з російськими окупантами за волю України.

Вахтанг Барбакадзе захищав Україну у складі Іноземного легіону і загинув у бою 4 квітня 2023 року в місті Бахмуті на Донеччині.

Чин похорону захисника звершив благочинний правобережної частини м. Києва, священник Володимирського собору протоієрей Богдан Вайда.

Символічно, що відспівування і прощання з Героєм відбулося сьогодні, 26 травня, у день Незалежності Грузії. За свободу Грузії вірний син свого народу воїн Вахтанг Барбакадзе прибув захищати Україну, щоб зупинити агресора і спільного ворога-окупанта, який бажає знищення України та Грузії. Воїн Вахтанг віддав своє життя за свободу і незалежність України та Грузії.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого воїна Вахтанга у своїх оселях, у Царстві Небесному, де всі святі спочивають.

Слава Україні! Слава Грузії! Героям слава!