kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у день свята Обрізання Господнього

DSC 736614 січня 2023 року, у день свята Обрізання Господнього, коли Православна Церква вшановує пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської (379 р.) та святителя Петра Могили, митрополита Київського, Галицького і всієї Руси (1647 р.), Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію святителя Василія Великого у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні, 13 січня ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив у соборі всенічне бдіння.

Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору.

За богослужінням із словом проповіді до вірян звернувся протоієрей Іоан Київський.

Богослужіння завершилося молебнем до святителя Василія Великого та святителя Петра (Могили). Наприкінці богослужіння, Патріарх Філарет привітав віруючих зі святом Обрізання Господнього і закликав на всіх Боже благословення:

«Дорогі браття і сестри! Вітаю вас зі святом Обрізання Господнього, святителів Василія Великого і Петра (Могили). Обрізання в Старому Завіті означало, що ця людина сповідує істинного Бога. Хто був обрізаний – той вірив в істинного Бога, а хто не обрізаний – той вірив всяким ідолам. Тепер, в час християнства, замість обрізання – хрещення. Хто хрещений – той християнин, а той хто не хрещений – той не християнин. Тому ми повинні знати, дорогі браття і сестри, що означає Обрізання і для чого воно було встановлено Богом. Нехай Господь нам допомагає бути правдивими християнами, не тільки по назві, а щоб ми по життю були християнами. Тоді Господь дарує нам і на землі благополучне життя, і дасть вічне блаженне життя» – сказав Патріарх Філарет.