kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

У неділю четверту Великого посту Патріарх Філарет звершив Божественну літургію

DSC 71483 квітня 2022 року, у четверту неділю Великого посту, Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Іоана Ліствичника, який був ігуменом Синайського монастиря.

Напередодні воскресного дня, 2 квітня, в суботу ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі столиці всенічне бдіння. Йому співслужило духовенство кафедрального собору.

У неділю зранку Патріарх Філарет відправив у соборі Божественну літургію святителя Василія Великого.

За богослужінням підносились сугубі молитви за Богом бережену державу нашу Україну, щоб Всемилостивий Господь визволив нас від нашестя чужинців, зміцнив і захистив наших воїнів і подав українському народові довгоочікуваний справедливий мир і перемогу!

На запричасному, про важливість молитви і посту в духовному житті християнина, виголосив проповідь клірик собору протоієрей Михаїл Трускавецький.

Богослужіння завершилось молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом «Несподівана радість», під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву від нашестя чужинців, а духовенство соборно заспівало молитву «О, Всеоспівана Мати», просячи у Пресвятої Богородиці заступництва і допомоги для України та її народу.

Цього ж дня ввечері Патріарх Філарет звершить у Володимирському соборі вечірнє богослужіння з читанням акафісту Страстям Христовим.