kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у день свята Стрітення Господнього

DSC 575115 лютого Православна Церква відзначає свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, тобто зустріч праведного Симеона з Христом Спасителем в храмі Господньому,  Якого на 40-й день після народження принесла Пречиста Божа Матір.

Напередодні свята ввечері, 14 лютого 2022 року, Святійший Патріарх Філарет відслужив у Володимирському кафедральному соборі Всенічне бдіння.

У самий день свята, 15 лютого, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Свято-Володимирському кафедральному соборі Божественну літургію.

Його Святості співслужили митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

Святкове богослужіння завершилось молебнем перед іконою свята, де була прочитана молитва за визволення України від нашестя чужинців.

Святійший Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом Стрітення Господнього та закликав на всіх Боже благословення.

«Дорогі браття і сестри, поздоровляю Вас зі святом Стрітення Господнього. У свій час Симеон Богоприємець не повірив, що Діва може народити Сина. За це Господь продовжив його життя на триста років. І через триста років, коли народився Господь наш Ісус Христос від Пресвятої Діви Марії, Симеон зустрів це немовля у храмі Господньому. Ось цю подію ми і святкуємо. Тобто, Богу треба вірити. Бо те, що говорить Бог є істина, а те, що говорить людина може бути істиною, а може бути і неправдою. Вірити треба Богові й не думати, що обставини такі, що іншого виходу немає. А для Бога немає нічого не можливого. Ось зараз переживаємо тяжкі обставини і в Україні й всьому світі. Може бути зміна на краще? Безумовно, що може бути. І все це залежить від Бога. Бог може, як допустив коронавірус у всьому світі, так може його припинити і припинити всякі скорботи. Що треба робити? Насамперед, треба каятися у гріхах, тому що за гріхи Господь попускає нам страждання. А по-друге треба вірити, що Господь все змінить і гірше перемінить на краще. Будемо, дорогі браття і сестри, молитися, щоб Господь змінив все погане на краще. І Він зробить це по молитвах Святої Церкви» – сказав Святійший Патріарх Філарет.