kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у Димитрівську поминальну суботу

DSC 2058Свята Православна Церква в суботу напередодні дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського згадує всіх воїнів, що загинули за віру і вітчизну на полі бою, а також всіх спочилих православних християн.

06 листопада 2021 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі міста Києва.

Патріарху Філарету співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

Після Божественної літургії була відслужена загальна панахида за спочилими воїнами, які віддали своє життя за волю та незалежність України та всіх від віку спочилих.

Молитва за померлих – це найбільше і найголовніше, що ми можемо зробити для тих, хто вже відійшов у вічність. Їхні вічно живі душі відчувають велику потребу в постійних молитвах, вони вже не можуть самі за себе молити Бога за спасіння. Також молитва за померлих – це обов’язок кожного християнина «за померлого помолитися», що допомагає простити їх гріхи.

Святий Іоан Золотоустий говорив: «Постараймося настільки це можливо, замість сліз, ридань, пишних гробниць, допомагати покійним нашими за них молитвами, милостинями і пожертвами, щоб таким чином їм і нам отримати обіцяні блага».

Душі їх у блаженстві перебуватимуть, і пам’ять їх з роду в рід.