kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у 4-ту неділю Великого посту

DSC 276811 квітня 2021 року, у четверту неділю Великого посту, Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Іоана Ліствичника, який був ігуменом Синайського монастиря.

Напередодні воскресного дня, 10 квітня, в суботу ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі столиці Всенічне бдіння. Йому співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору.

У неділю зранку, 11 квітня, Патріарх Філарет відправив у соборі Божественну літургію святителя Василія Великого.

Проповідь, після читання Євангелія, виголосив архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій. Владика розповів вірянам про значення віри, як міцної сили у земному житті, через яку людина отримує Божу допомогу, зцілення і вічне блаженне життя. На запричасному, про важливість молитви і посту в духовному житті християнина, виголосив проповідь клірик собору протоієрей Олександр Шмуригін.

За Божественною літургією підносилися посилені молитви за припинення пандемії коронавірусу в Україні та в усьому світі.

Богослужіння завершилось молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом «Несподівана радість», під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву за визволення від всесвітньої епідемії коронавірусу, а духовенство соборно заспівало молитву «О, Всеоспівана Мати», просячи у Пресвятої Богородиці заступництва і допомоги.