kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарх Філарет вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

DSC 100820 лютого 2021 року – сьома річниця загибелі Героїв Небесної Сотні, коли пролилася кров невинних людей в самому серці України — у Києві.

Впродовж 18-20 лютого 2014 року, під час Революції Гідності на Майдані Незалежності та вулиці Інститутській у Києві, силові підрозділи розстрілювали учасників Євромайдану.

Наш священний обов’язок пам’ятати подвиг людей, які пожертвували життям заради вільного і щасливого майбутнього свого народу.

У ці дні в усіх храмах Української Православної Церкви Київського Патріархату відбулися заупокійні богослужіння за невинно убієнними синами і дочками українського народу.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив панахиду за упокій душ Героїв Небесної Сотні у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій та духовенство кафедрального собору.

Після панахиди Патріарх Філарет прибув на алею Героїв Небесної Сотні, що на вулиці Інститутській біля Майдану Незалежності, де відвідав Меморіал на честь загиблих Героїв. Біля пам’ятного дерев’яного хреста Предстоятель Київського Патріархату здійснив заупокійну молитву за невинно убієнними, запалив лампаду та поклав квіти в пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Патріарх Філарет також поспілкувався з рідними загиблих учасників Революції Гідності, оглянув меморіал на честь Героїв Небесної Сотні та закликав Боже благословення на присутніх киян і гостей столиці, які прибули вшанувати пам’ять загиблих активістів Євромайдану.

Відзначимо, що 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Офіційно встановлено 107 жертв Революції Гідності. Упродовж 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорсткіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Вічна пам’ять Героям, які віддали своє життя за волю і незалежність нашої Батьківщини – України.