kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Святійший Патріарх Філарет очолив Різдвяне богослужіння

DSC 89647 січня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят у році і згадує одну з головних подій у справі людського спасіння – Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

З нагоди свята, 7 січня 2021 року, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужили архієпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек, протоієрей Іоан Київський та протоієрей Богдан Вайда.

Різдвяне послання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату зачитав протоієрей Іоан Київський.

Святкове богослужіння завершилось славленням – співом тропаря і кондака Різдва Христового перед іконою. Після чого, патріарший хор, під керівництвом регента Вероніки Матвієнко виконав концерт різдвяних колядок.

Прославляючи народженого Христа Спасителя, дякуємо Йому за всі Його благодіяння, за радість і скорботу. Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяює наші душі і серця світлом миру, любові і правди.

Христос народився! Славімо Його!

Нагадаємо, що напередодні Різдва Христового, 6 січня ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив Різдвяне Всенічне бдіння.