kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у день свята Собору Архістратига Михаїла та iнших Небесних Сил безплотних

DSC 675721 листопада 2020 року, в день свята Собору Архістратига Михаїла та iнших Небесних Сил безплотних, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Божественну літургію у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

Напередодні свята, Патріарх Філарет, звершив всенічне бдіння. Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму. На запричасному проповідь виголосив клірик Володимирського собору протоієрей Михаїл Трускавецький.

Після завершення Літургії було звершено молебень до Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, за яким були піднесені молитви за всіх іменинників, а також за мир в Україні.

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, тому за богослужінням були піднесені особливі заупокійні молитви за спокій душ людей, які віддали своє життя на Майдані та Донбасі за Україну, також молились за спокій новопреставленого протоієрея Сергія Станкевича.

Наприкінці літургії, Святійший Патріарх Філарет привітав протоієрея Михаїла Трускавецького та ктитора собору Михаїла Даниловича Колядка із Днем тезоіменитства та побажав їм здоров’я, душевного миру і благодатної допомоги Божої у подальших ревних трудах та вручив просфори на знак молитви за них.

Патріарх Філарет привітав парафіян храму зі святом та побажав, щоб Архістратиг Божий Михаїл та все воїнство небесне охороняло нас від усякого зла:

“Поздоровляю Вас, всечесні отці, дорогі браття і сестри зі святом святого архистратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безплотних. Нам особливо потрібна допомога святих Ангелів в наш час, в час, коли по всьому світу панує цей коронавірус, який весь світ перевернув. І тому немає захисту ні від кого, тільки від одного Бога, через святих Ангелів, особливо архистратига Божого Михаїла. Тому будемо молитися до архистратига Михаїла і до Ангелів наших, щоб вони укріпляли нас в цей складний для нашого життя час і привели нас до перемоги, і до спокою в нашому земному житті, і дарували нам вічне блаженне життя” – сказав Святійший Патріарх Філарет.