kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Напередодні свята Хрещення Руси-України Патріарх Філарет очолив Всенічне бдіння

vsenichna-1027 липня 2019 року, напередодні дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира та свята Хрещення Київської Руси-України, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужили митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, єпископ Валуйський Петро, єпископ Харківський і Богодухівський Ілля, єпископ Васильківський Андрій, настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек, духовенство храму.

 За вечірнім богослужінням у храмі була звершена Літія, яку очолив митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф. Благословенні хліб, пшениця, вино та єлей, над якими владика звершив молитву, були роздані всім присутнім парафіянам на Ранній.

 Після Полієлею, під час читання канону свята, Патріарх Філарет помазував вірян освяченим єлеєм.

 Нагадаємо, що завтра, 28 липня, з нагоди храмового свята та дня Хрещення Київської Руси-України, у Володимирському соборі будуть звершуватись дві Божественні літургії: рання – о 7 годині та пізня – о 10 годині.

 Божественну літургію о 10 годині звершить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у співслужінні єпископату і духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 Після завершення патріаршої літургії (близько 11.30) відбудеться Хресний хід навколо Володимирського собору.

 Запрошуємо вірян до спільної молитви за Україну та Помісну Українську Православну Церкву.