kantrium.com | MySuomi.com | HELSINKI | TourMANN.com

Патріарше богослужіння у 4-ту неділю Великого посту

патріарх Філарет10 квітня 2016 року, у четверту неділю Великого посту, Православна Церква згадує пам’ять визначного богослова преподобного Іоана Ліствичника, який був ігуменом Синайського монастиря.

 Напередодні неділі, 9 квітня 2016 року ввечері, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі столиці Всенічне бдіння. Йому співслужило соборне духовенство.

У неділю зранку, 10 квітня, Патріарх відправив у Володимирському соборі Божественну літургію святителя Василія Великого. Предстоятелю Церкви співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору.

Звертаючись до прихожан собору, Патріарх Філарет звернув свою увагу на значенні віри, навівши приклад апостольської віри після П’ятидесятниці. Коли зійшов Дух Святий на апостолів, то вони проповідували і нікого не боялися. "Апостоли мали тверду віру в Господа Ісуса Христа і цією вірою перемагали все. Так і ми, дорогі браття і сестри, маємо можливість робити те, що й апостоли робили. Але для того, щоб це стало можливим треба мати таку віру, яку отримали апостоли після зішестя Святого Духа. І прості люди і подвижники, і мученики таку віру мали" – відзначив Патріарх Філарет.

Також Предстоятель УПЦ Київського Патріархату закликав творити добро людям, які трапляються на нашому життєвому шляху: "Кому робити добро? Кожній людий. Якій кожній людині, адже їх багато? Тій людині, яка зустрічається на твоєму шляху. Милосердний самарянин не всім юдеям виявив таку послугу, а тому, який потрапив у руки розбійників. Так і ми, коли людина зустрічається на нашому шляху і просить допомоги, а іноді ми самі бачимо потребу інших людей, які й не просять допомоги, то потрібно допомагати" – закликав Святійший Патріарх Філарет.

Наприкінці богослужіння Предстоятель Церкви очолив молебень до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною іконою «Несподівана радість», під час якого виголосив молитву за Україну, щоби Всемогутній і Всемилостивий Господь визволив нашу Батьківщину від нашестя чужинців, дарував державі мир і перемогу, а народові подав єдність і Своє благословення.

Ввечері Патріарх Філарет звершив вечірнє богослужіння з читанням акафісту Страстям Христовим.